Menu Zamknij

Anna Ciulkin

Dietetyk, właścicielka poradni

Dietetyk kliniczny. Absolwentka kierunku Dietetyka Wydziału Nauki o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.
Poradnię dietetyczną NutriRoom założyłam z myślą o osobach, które od dietetyka oczekują podejścia holistycznego, skupionego na niwelowaniu przyczyn, a nie samych skutków, którymi najczęściej jest nadmierna masa ciała. Możliwość wykonania w poradni badań diagnostycznych daje pełny obraz, by jak najlepiej móc rozwiązać problem pacjenta.
Zagadnieniami związanymi ze zdrowym odżywianiem interesowałam się od zawsze, dlatego nie zastanawiałam się jaki kierunek studiów chciałabym wybrać. Kiedy ukończyłam 5-letnie studia i rozpoczęłam praktykę, tylko upewniłam się w tym, że jest to zawód, który będę wykonywać z pasją i satysfakcją.
Moje 7-letnie doświadczenie w pracy dietetyka związane jest z pracą w poradniach dietetycznych, prywatnych klinikach, a także we współpracy z wieloma innymi specjalistami z Warszawie. Cały czas rozwijam swoje wykształcenie biorąc udział w wielu szkoleniach i konferencjach.

IMG_2087
  • Choroba Leśniowskiego-Crohna – jak skutecznie wprowadzać w remisję choroby? – Dietomedica
  • Żywienie i suplementacja w zaburzeniach miesiączkowania – Sowiński Sport Nutrition
  • NutriRoom – Dietetyka kliniczna laureatem II miejsca w kategorii Dietetyk Roku 2018 w Warszawie
  • Nowoczesne badania genetyczne i mikroflory jelitowej w praktyce medycznej – Cambridge Diagnostics
  • Diagnostyka w chorobie Hashimoto – infekcje, ko-infekcje oraz metale ciężkie jako czynniki spustowe: III Rajd Nowoczesnej Dietetyki – Kcalmar.pro
  • Immunożywienie osób aktywnych fizycznie: III Rajd Nowoczesnej Dietetyki – Kcalmar.pro
  • Zespół jelita drażliwego – diagnostyka i dietoterapia: III Rajd Nowoczesnej Dietetyki – Kcalmar.pro
  • Praktyczne zalecenia żywieniowe w chorobach tarczycy: III Rajd Nowoczesnej Dietetyki – Kcalmar.pro
  • Pacjent z insulinoopornością w gabinecie dietetyka: III Rajd Nowoczesnej Dietetyki – Kcalmar.pro
  • Szkolenie z zakresu udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej – W&W Consulting
  • Dostępy do żywienia pozajelitowego i dojelitowego: II Moduł Polskiej Szkoły Żywienia Klinicznego i Metabolizmu – Polskie Towarzystwo Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu
  • Leczenie żywieniowe dla członków zespołów żywieniowych – Polskie Towarzystwo Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu
  • Zaburzenia odżywiania się – Konferencja IFMSA – Poland
  • Uczestnictwo w ćwiczeniach „Opracowanie jadłospisu dla chorego na cukrzycę” – Instytut Żywności i Żywienia
  • Standardy diagnostyczne w celiakii, analiza potencjalnych niedoborów w diecie, związek między zaburzeniami płodności a celiakią – Konferencja Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej